Κάθε μοντέλο της Jeep έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία και πορεία στην αγορά. Πιθανόν αρκετοί από εσάς έχετε συνδέσει την ιστορική αμερικάνικη φίρμα με ικανά 4x4 αυτοκίνητα, diesel ή βενζίνης. Καθόλου άδικα βέβαια καθώς η Jeep έχει ταυτιστεί με οχήματα εκτός δρόμου. Φυσικά όταν κινείσαι σε άγνωστο τερέν πέρα από ικανό όχημα χρειάζεται ακριβή προσανατολισμό, χρειάζεσαι πυξίδα.

neo-jeep-compass-1

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση λοιπόν σε όσους γνωρίζουν από κοντά τα Jeep και τα θεωρούν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ότι η Αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να δώσει το όνομα Compass (πυξίδα) σε ένα από τα μοντέλα της. Μάλιστα το Jeep Compass της προηγούμενης γενιάς ήταν ένα από τα αγαπημένα 4x4 αυτοκίνητα των θιασωτών της φίρμας.

neo-jeep-compass-2

Το νέο Compass παρουσιάστηκε στο εργοστάσιο της Βραζιλίας το Σεπτέμβριο και είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την εμβληματική φίρμα της Jeep. Στην έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Compass να όμως μερικά στοιχεία ήδη γνωστά:

– Το νέο Compass είναι το πρώτο Jeep που θα παραχθεί στην Ινδία στο εργοστάσιο Ranjangaon της Fiat. H έναρξη της παραγωγής τοποθετείται στα μέσα του 2017. Τα μοντέλα που θα παράγονται εκεί θα πωλούνται στην τοπική αγορά αλλά και σε όλες τις χώρες όπου ο οδηγός κάθεται δεξιά.

Το κόμπακτ SUV θα έχει χαμηλή τιμή και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον όγκο πωλήσεων του Αμερικάνου κατασκευαστή.

– Ανταγωνιστές του νέου Jeep Compass είναι η νέα BMW X1 το Hyundai Tucson, το Honda CRV και το Audi Q3.

-Όσον αφορά στην εμφάνιση το Compass παραπέμπει αρκετά στο Grand Cherokee.

– Για τους κινητήρες θα υπάρχουν διαθέσιμοι οι δίλιτροι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης απόδοσης μέχρι 170PS. Οι εν λόγω κινητήρες θα συνδυάζονται με τα 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και με χειροκίνητο κιβώτιο.