Τα όρια της τετρακίνησης! Jeep Wrangler 4×4

Είναι κάποιες φορές που όσα έξτρα ή δυνατότητες κι αν έχει το αυτοκίνητό σου αυτά δεν επαρκούν για να προχωρήσεις. Χρειάζεται η κοινή λογική για να μην μπλέξεις με καταστάσεις όπως αυτή στη φωτογραφία. Η Jeep, η ιστορική αμερικάνικη φίρμα διαθέτει πληθώρα ικανών μοντέλων στην γκάμα της: Αυτοκίνητα diesel, αυτοκίνητα βενζίνης, αυτόματα αυτοκίνητα, 4×4 αυτοκίνητα ικανά για κίνηση σε όλα τα εδάφη. Το Wrangler σημάδεψε την ιστορία της φίρμας αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα. Έγινε σύμβολο 4χ4 και σημείο αναφοράς για την ικανότητά του εκτός δρόμου, την πρακτικότητά του και την ανοικτή του σχεδίαση. Το όνομα Wrangler είναι ταυτισμένο με το σλόγκαν: «μηχανή διασκέδασης και ελευθερίας».

Στο Wrangler διατίθενται δυο συστήματα 4χ4: Το Command – Trac part time με σχέση μετάδοσης 2.72:1 (κοντές σχέσεις 4.0:1). Επιπλέον υπάρχει και το Tru – Lock με ηλεκτρικό κλείδωμα εμπρός και πίσω και μια ηλεκτρονική ράβδος στήριξης που αποσυνδέεται σε κακοτράχηλα εδάφη.

Όμως ότι κι αν έχεις ως εξοπλισμό είναι αδύνατον να ξεμπλέξεις εάν από οδηγικό λάθος φέρεις το αυτοκίνητο σε τέτοια θέση που ακόμη και με τις δυνατότητες του Wrangler να μην μπορείς να ξεκολλήσεις.

Jeep Wrangler 4x4

Στο απευκταίο παράδειγμα της φωτογραφίας έχει βρει κάτω σε μαλακό έδαφος το πάτωμα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η οπισθοχώρηση. Για τον απεγκλωβισμό του συγκεκριμένου Jeep χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα.

Αξίζει να θυμάστε λοιπόν, ότι ακόμη και σε ένα Jeep Wrangler υπάρχει μια προϋπόθεση για τον οδηγό: Οι έξυπνες επιλογές που βασίζονται σε σεβασμό στη φύση αλλά και σε γνώση των μεγάλων δυνατοτήτων κίνησης εκτός δρόμου που προσφέρουν τα οχήματα της αμερικάνικης φίρμας.